Vi har startet Arkbase

Aarhus
Magasin, Nyheder

Arkbase er en tjeneste vi har startet, hvor vi hjælper by- og byggeprojekter med tegningsløsninger på en simpel og omkostningseffektiv måde.
Vi har startet Arkbase, fordi vi ser, at der er en mulighed for at effektivisere og lette processen med at udarbejde visualiseringer, og andre mere eller mindre krævende tegningsløsninger til byggeprojekter i deres tidlige stadier. Det er der, fordi der ofte er brug for specialiserede og tekniske kompetencer, for at skabe et materiale, der er i en høj kvalitet. Løsningerne har vi før udført for kunder ved siden af andre projekter, men vi ser at der er en klar fordel ved at standardisere processen og arbejde med løsningerne mere målrettet.
Derudover er det også en helt perfekt måde for os, som en lille ny arkitektvirksomhed, at have flere typer af mindre opgaver, der kan fylde de små huller vi kan have mellem de større projekter, og samtidigt giver det os mulighed for at videreudvikle de specialiserede og tekniske kompetencer, som vi også selv nyder godt af.

 

Visualiseringer er det foretrukne værktøj til at kommunikere et kommende byggeprojekt. Visualiseringer bruges i stort set alle projekter lige fra den første vision til det enkelte projektsalg af en ny lejlighed. Visualisering har som redskab gennemgået en revolution i de seneste 10 år, hvor det nu er normalt at lave fotorealistiske billeder af hvordan tingene kommer til at se ud. Visualiseringer er dog nået et punkt hvor de kræver utroligt meget arbejde, både af tid og computerkraft, og samtidig er der kommet en trang til at hyperrealisere visualiseringerne, så de fremstår i et effektfuldt lys og med en så stor og frodig beplantning, som det aldrig vil kunne se ud.
Det er nogle af de overvejelser vi prøver at have med, når vi udarbejder visualiseringer. Vi har derfor udarbejdet 3 visualiseringsmetoder, der henvender sig til 3 prisniveauer og projektstadier.

Collagemetoden bruger vi når budgettet er smalt og hvor projekter er meget åbent for ændringer i fremtiden. Det er metoden der særligt henvender sig til kommunal planlægning og til projektvisioner der stadig er på tegnebrættet.

Dernæst er metoden vi kalder for den simple visualisering. Her laves et minimum af 3d modellering foruden selve arkitekturen, hvor det primære detaljeringsarbejde og miljø tilføjes i billedbehandlingsprogrammer. Metoden er særligt relevant til projektudvikling hvor projektet ikke nødvendigvis skal vises til den store offentlig, men hvor der

Ved den fotorealistiske visualiseringsmetode optegnes alt i visualiseringen i 3d, hvor billedet forsøges at nå et så realistisk stadie som muligt. Her giver vi typisk visualiseringerne en stemning ved at bruge vejr og solen til at skabe effekt. Metoden er særligt velegnet til arkitektkonkurrencer og projektsalg

 

Grafisk forbedring af tegninger er en løsningstype vi har set, kunne have et potentiale der hvor at sorte stregtegninger på en hvid baggrund, ikke er nok til at kommunikere projektet effektivt. Ofte er der ikke tid til at lægge de store kræfter i plantegninger, facader og situationsplaner, og vi har fundet ud af, at man kan spare meget tid og energi ved med simple metoder at skabe stemning og en højere detaljegraf og fortælling i materialet.
Derudover hjælper vi også projekter med diagrammer og illustrationer, der hvor materialet kræver en ekstra grafisk hånd.  
Løbende håber vi på at kunne tilbyde flere typer af løsninger i forbindelse med projektkommunikation og projektsalg, hvor vi også løbende vil få samarbejde med fotograf, videofolk og grafisk designere. 

 

Optegning af eksisterende bygninger, er en løsning, hvor vi hjælper med at opbygge 3d modeller af eksisterende bygninger, som grundlag for ombygninger og renoveringer. Det kan være et enormt tidskrævende og kompliceret arbejde at optegne eksisterende bygninger, hvor enten det oprindelige tegningsmateriale er mangelfuldt eller på historiske ejendomme hvor at et eksisterende tegningsmateriale ikke er eksisterende. Vi kan udføre 3d-modellerne i BIM, både på baggrund af tegninger og fotos, men også fra laseropmåling på stedet, og med forskellige detaljegrader og tolerancer, der nu passer til det enkelte projekt. 

 

I maskinrummet bag har vi udviklet nogle metoder og skabeloner til at udføre tegningsløsningerne på en simpel og effektiv måde. Det sker eksempelvis ved at processen er standardiseret og at man med værktøjet, vi kalder for den ’visuelle forsmag’, hurtigt kan udarbejde materialet, hvor alle der arbejder med materialet internt hos os, har den fælles forståelse for hvor materialet skal hen og hvad der mangler. Samtidigt er det et vigtigt værktøj, til sammen med kunden, at fra starten af, have den samme referenceramme og det samme endemål i øje. Det sikrer derved at materialet skal have færre rettelser og at kunden får det der ønskes og efterspørges.
Hele processen starter på hjemmesiden, hvor man med nogle få oplysninger, og ved at indsende det grundlagsmateriale man nu har, kan få et gratis tilbud og en visuel forsmag på ens opgave.

 

Du kan læse mere om Arkbase og løsningerne på arkbase.dk, hvor du også kan få et tilbud og en visuel forsmag på din opgave.
Resten af året kører vi en særlig kampagne, hvor vi har visualiseringer til en fast pris på 5.000 kr. ekskl. moms, og har 20% rabat på alle andre typer af opgaver.

Hvis du har spørgsmål til Arkbase eller har forslag og kommentarer til det vi laver i Arkbase, er du meget velkommen til at kontakte os. 

det gamle rådhus i Viborg
Festsalen, historisk restaurering det gamle rådhus i Viborg
Festsalen, historisk restaurering det gamle rådhus i Viborg
Den gamle byrådssal i det gamle rådhus i Viborg
Trappe i Det gamle rådhus i Viborg
Trappe i Det gamle rådhus i Viborg