Sommerhus

Kongensbro, Midtjylland

Under opførelse

2018

Sommerhuset er beliggende i et skovområde tæt på Gudenåen, men langt fra alt andet. Her er stille, og solens stråler rammer kun bestemte steder af skovbunden i bestemte perioder på dagen. Bygningsvolumenerne er derfor skubbet ind i det skrånende terræn, og placeret sådan at der skabes rum og åbninger mod lyset hvor det er og hvor man får mest ud af det. Sommerhuset dyrker derfor dunkelheden i skoven og skovbunden, samt de strejf af solglimt der filtreres igennem. Projektet ses som et eksperiment i brugen af materialer og nye måder at løse klassiske arkitektoniske problemstillinger. Bygningerne er derfor hovedsageligt bygget af træerne der er fældet på grunden, hvor de forskellige træsorter bruges til det de naturligt er bedst til. Brændt lærketræ som beklædning, gran og fyr til konstruktion og douglas gran til gulve. Byggeriet vil stå på i flere år, da sommerhuset bygges som selvbyg, og designet samt løsningen af de mange detaljer, vil blive udviklet og raffineret som projektet skrider frem og nye ideer opstår.